onsdag 10 juni 2009

Vetekornets lag

Läste för några dagar sedan ett "Tack och farväl" på Peter Englunds blogg. Jag har haft den på min blogglista, har ofta läst den och tycjer det är lite sorgligt att den nu ska läggas på is eller begravas efter 428 inlägg och över 6 000 kommentarer.

Men det är väl så som Vetekornets lag fungerar, något måste dö för att något nytt ska kunna födas. Idag skriver Peter Englund att han har vaga planer på att starta en akademiblogg.
Det vore en nåd att stilla bedja om!

Tänker också på våra tre samfund Missionskyrkan, Baptistsamfundet och Metodistkyrkan, som har sagt ja till avsikten att bilda en ny kyrka. Det är minsann inte lika enkelt att lägga ner ett samfund som att lägga ner en blogg. Frågan är hur mycket som måste dö i våra tre samfund för att något nytt ska kunna födas?

Min gode vän och bloggkollega Tänk själv har formulerat en brännande och viktig fråga:
"Hur kan vi tala om en ny kyrka som samlar eldsjälar och värmer ljumma?" En kyrka som både vägleder i tro, kokar över av spännande samtal som går på djupet och berör vår tid."

Det vore också en nåd att stilla bedja att veta hur mycket som måste dö i våra kyrkor för att den nya kyrkan ska kunna födas.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Inga kommentarer: