söndag 24 maj 2009

Den spännande Hur-frågan!

Resultatet överlämnas och det blev som sagt, ett kraftfullt ja till avsiktsförklaringen.

Men även om det blev ett kraftfullt ja, så vet vi att också finns människor som tvekar eller inte vill detta. För mig känns det oerhört viktigt att den fortsatta vandringen sker på ett sådant sätt att inte människor lämnas kvar vid vägkanten. Vi behövs alla i det fortsatta arbetet och vi behöver fortsätta att lyssna till varandra för att kunna bygga en kyrka, som har högt i tak och har låga trösklar och som förhoppningsvis kan rymma oss alla antingen vi är positiva, tveksamma eller negativa.

Men självklart är jag oerhört glad och tacksam över resultatet. Det känns som att vi nu har en gemensam startpunkt för ett spännande grundarbete för den nya kyrkan. De tre samfundens avsikt är klar - ett nytt gemensamt kyrkosamfund!

Nu får vi ta tag i den spännande hur-frågan. Vi vet var på vägen vi är, vi vet målet, men hur tar vi oss dit?
Det blir nog en ganska lång och kanske också mödosam vandring, men det är vägen som är mödan värd, skrev Karin Boye - och det är nog sant.

Den 3 juni möts presidierna till en heldag på Överås, Göteborg. Det blir en viktig dag där riktlinjerna för det fortsatta arbetet dras upp. Därifrån fortsätter vi den gemensamma vandringen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: