söndag 15 mars 2009

Lars, står du för det du skriver?

Sitter på tåget hem efter tre dagars sammanträdande. Intressanta frågor om kyrkosamfudens framtid har diskuterats.

Men också behovet att kvalitativ utbildning och forskningsmöjligheter för våra pastorer. Sv Baptistsamfundet, Missionskyrkan och Metodistkyrkan driver tillsammans Teologiska Högskolan Stockholm med ca 500 studenter i två program Teologi resp. Mänskliga rättigheter. En kvalitativ högskola med kvalificerade och kompetenta lärare och forskare.

Men hittills har skolan inte fått del av statliga forskningspengar. Dessa har istället gått till de etablerade universiteten och högskolorna.

Men så läser jag tåget Lars Leijonborgs debattartikel i DN att nu har Lars ändrat inställning: Högskolor och universitet förs samman i ett och samma finansieringssystem. Den gamla tanken att forskning bara bedrivs på universitet begravs definitivt. Kvaliteten blir avgörande. Bra forskning ska stödjas, var den än bedrivs. Alla lärosäten, högskolor såväl som universitet, får samma basresurs per student till forskning.

"Alla lärosäten,högskolor,såväl som universitet, får samma basresurs..."
Bra Lars - nu måste du stå vid ditt ord och låta alla högskolor inkl Teologiska Högskolan Stockholm, få sina forskningsmedel.

"Bra forskning ska stödjas, var den än bedrivs."
För en gång skull håller jag med dig, Lars!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer: