lördag 14 mars 2009

Långa dagars färd mot en gryning...

Det sätter sina spår att sitta två hela dagar i sammanträde. Åtminstone för en kropp som har hängt med i åtskilliga år.
Bakre delen känns nästan inte alls, huvudet är fullt av intryck och hjärnan går på högvarv - eller tomgång, jag kan inte riktigt avgöra...

Så det känns egentligen riktigt skönt att få koppla av med en blogg.

Men längst inne i hjärnvindlingarna är jag ändå ganska tillfreds med dagarna även om det har varit långa dagars färd mot den nattliga vilan.

Dag nr 1 var de tre kyrkostyrelserna för Sv Baptistsamfundet, Missionskyrkan och Metodistkyrkan samlade för att arbeta med visionen om en ny gemensam kyrka. Spännande så det förslog! Visionen formades och förväntningarna känns stora inför en spännande väg tillsammans.
Kyrkostyrelserna har mötts flera gånger tidigare under åren och det känns som om vi börjar hitta varann både som människor och som styrelser.

Dag 2 arbetade vår egen kyrkostyrelse med frågor inför nästa arbetsår. Metodistkyrkan har liksom övriga fått känna på finanskrisens genomslag. Kapitalet minskar och en oro finns inför framtiden. Vad har vi råd med? Var lägger vi våra ekonomiska resurse bäst? Vilka områden vill vi prioritera och var tvingas vi skära ner?
Svåra avväganden som inte bara drabbar kyrkan i stort utan som också får betydande konsekvenser för våra församlingar.

Två dagar har vi vandrat tillsammans i våra styrelser - nu går vi Vägen vidare mot en gryende ny morgondag och en Gemensam framtid - utmanad av Jesus och samtiden!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: