måndag 30 mars 2009

Lång dags färd mot...?

Det sätter sina spår i både kropp och knopp att ta fakirtåget till Stockholm med start 05.17 från Kungsbacka och sedan komma hem runt 22.30 efter två sammanträden och en årsstämma. Jag klagar inte - jag bara säger som det är - det tär!

Presidierna för Baptistsamfundet, Missionskyrkan och Metodistkyrkan möttes på förmiddagen för att stämma av den ekumeniska processen. Många frågor på bordet, men en konstruktiv anda i gruppen gör att det ändå känns framåtsyftande och positivt - åtminstone så här långt.

Efter lunchen har Teologiska Högskolan Stockgholm sin årsstämma. Det är första året som Metodistkyrkan är med som ny huvudman. Det känns fantastiskt att Metodistkyrkan genom THS har tillgång till en högkvalitativ pastorsutbildning som också ger en teol.kand examen. THS är inne i en dynamisk utvecklingsprocess med spännande internationella kontakter bl a med metodistiska universitet i USA. Kontakter finns även med Svenska Kyrkan om ett fördjupat samarbete i prästutbildningen.
THS har också lämnat in ansökan till Högskoleverket om examensrättigheter på magister- och masternivå i teologi. Så det är mycket på gång!

Eftermiddagen rundades av med andra halvlek i presidiemötet. Ett långt och konstruktivt samtal har vi för att få grepp om helheten i ekumenikprocessen.
Nyckelorden Vad - Vem - Hur - Varför hjälper oss framåt ett stycke till - men är det vägen som är mödan värd eller är det målet...?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Inga kommentarer: